Manevr.az xəbər verir ki, bu barədə həkim Maryana Baragunova danışıb.
Onun sözlərinə görə, şəkər birbaşa diş minasını zədələmir. Təhlükə yalnız şirin qida qalıqları dişlərin səthində və aralarında qalaraq vaxtında təmizlənmədikdə yaranır. “Belə mühitdə bakteriyalar aktiv şəkildə çoxalır və turşular ifraz edir”, – deyə həkim izah edib və dəqiqləşdirib ki, məhz həmin turşular kariyesin səbəbinə çevrilir.
Həkimin sözlərinə görə, diş sağlamlığı üçün xüsusilə yapışqan teksturaya malik məhsullar – karamellər, irislər, marmelad, zefir və şokolad batonçikləri təhlükəlidir. Emalın zədələnməsinə qazlı içkilər də səbəb ola bilər. Lakin həkimin vurğuladığı kimi, dişlər düzgün və müntəzəm təmizləndikdə, əlavə gigiyena vasitələri – diş sapı və irrigatordan istifadə olunduqda şirniyyatlar zərər vermir.
O, həmçinin əlavə edib ki, effektiv diş təmizliyi ən azı iki dəqiqə davam etməli və gündə iki dəfə aparılmalıdır.