Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
28 may
27 may
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Bu qida ömrü qısaldır

Tarix: 15-02-2020 20:50     Baxış: 575 A- / A+
Bu qida ömrü qısaldır


ABŞ-dan olan alimlər ətin orqanizmə təsiri ilə bağlı araşdırma aparıblar.

Manevr.az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, alimlər araşdırma zamanı ətin sağlamlığa mənfi təsirini sübut ediblər. Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə iki dəfə qırmızı və ya emal olunmuş ət yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini 3-7 faiz, vaxtından əvvəl ölüm riskini isə 3 faiz artırır. Ətlə xərçəngə tutulma ehtimalının artması arasında da əlaqə olduğu bildirilir.

Tədqiqat zamanı təxminən 300 min nəfərin məlumatları, insanların on illik yemək vərdişləri təhlil edilərək bu qənaətə gəlinib.

Mütəxəssislər hesab edir ki, ətin digər məhsullarla əvəzlənməsi daha yaxşıdır. Alternativ isə hər zaman olduğu kimi balıq, dəniz məhsulları, qoz-fındıq və paxlalılar göstərilir. Hesab olunur ki, bitki mənşəli qidalar ətdən daha yaxşı protein mənbəyidir.








Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Renk Seç | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoiler Ekle
Sorğuya cavab yazın:
Saytımızın adının yazın
Cavabınız:*
Kodu yazın: *



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2020    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.
Çox gözəl portaldı
Yaxşı portaldı
Yaxşıdı ...anma...
Yaxşı ola bilər
Xoşlamadım



Çox oxunanlar