Xəbər lenti
Xərçəngə tutulmamaq üçün bu şorbanı yeyin – HƏKİMLƏR
Diyetoloqlar qida borusu xərçəngi ilə xəstələnməmək üçün sağlam qidalanmanın bir neçə şərtini açıqlayıblar. Onlar eyni zamanda vurğulayırlar ki, bunlar sağlam qidalanmanın heç də mütləq tərkib hissəsi deyil.
Medpress.az-ın xarici mediaya istinadən verdiyi xəbərə görə, ən faydalısı qaynar olmayan tərəvəz şorbalarıdır. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, tərəvəz həlimində bir çox vitamin və mikroelementlər var.
Bundan əlavə, şorbaları qaynar yemək məsləhət görülmür, çünki qaynar su qida borusunu yandırır. Daimi olanda isə belə travmalar qida borusu xərçəngi riskinə gətirib çıxarır.
Qaynar çay içməyə adət edən xalqlarda qida borusu xərçənginə daha tez-tez rast gəlinir.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar