Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
22-11-2024
21-11-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Əti soyuducuda nə qədər saxlamaq olar?

Tarix: 20-02-2022 12:06     Baxış: 3254 A- / A+
Əti soyuducuda   nə qədər saxlamaq olar?
Ətin düzgün saxlanmaması onu çox təhlükəli edə bilər, buna görə də onun saxlanması üçün bütün qaydalara riayət etmək çox vacibdir.
Manevr.az xəbər verir ki, ABŞ Xəstəliklərə Nəzarət və Qarşısının Alınması Mərkəzləri (CDC) artıq bişmiş ətin yalnız doğranmış formada saxlanmasını tövsiyə edir. Qızardılmış və ya bütöv hinduşka kimi böyük ət parçalarının daha səmərəli soyutma üçün kiçik hissələrə bölünməsi tövsiyə olunur.
Mütəxəssislər bişmiş əti dörd dərəcədən çox olmayan bir temperaturda soyuducuya qoymağı məsləhət görürlər.
Onu 2 saat sonra soyuducudan çıxartmaq lazımdır. Əgər yemək artıq içərisi isti olan maşında və ya günəşin altında qalıbsa, onu bir saat soyutmaq və ya atmaq lazımdır.
Ətin soyuqda saxlanması onun tərkibində olan bakteriyaların inkişafını ləngidir, sonra isə insanlara yoluxa bilər.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, bağırsaq çöpü və salmonella (təhlükəli qida infeksiyasıdır) ətdə aşkar oluna bilən iki ümumi bakteriya növüdür. Əgər kimsə bunlardan hər hansı biri ilə yoluxmuş ət yeyibsə, qida zəhərlənməsi inkişaf edə bilər.
Məsələn, bağırsaq çöpü ishala, sidik yollarının infeksiyaları, tənəffüs xəstəlikləri və qan dövranı infeksiyaları kimi ağır xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Alimlərin sözlərinə görə, bişmiş donuz və ya kolbasa soyuducuda dörd dərəcə və ya daha aşağı temperaturda bir həftə etibarlı şəkildə saxlanıla bilər. Mal əti və ya quş əti yalnız 3-4 gün soyuducuda saxlanıla bilər.lent.az

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar