"Daily Express" xəbər verir ki, bu qənaətə Dünya Xərçəng Araşdırmaları Fondunun tədqiqatçıları gəlib.
Məhsullar qida xüsusiyyətlərini və dadını qoruyaraq, onların xarab olma sürətini əhəmiyyətli dərəcədə yavaşlatmaq üçün saxlanılır. Bu məqsədə çatmaq üçün məhsullara duz və turşu əlavə edilir.
Yüksək duz tərkibi mədənin divarlarını qoruyan mucusun viskozitesini dəyişdirir, həmçinin nitrozo qrupunu ehtiva edən birləşmələrin istehsalını artırır. Həddindən artıq duz qəbulu ilkin hüceyrə zədələnməsinə və nəticədə onkologiyaya səbəb olur.
Mədə xərçəngi mədə mukozasının epitelindən əmələ gələn bədxassəli şişdir. Hər yerdə inkişaf edə və digər orqanlara, xüsusən də yemək borusu, ağciyər və qaraciyərə yayıla bilər.