Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
16-05-2024
15-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Ağ çörəyin beyin üçün təhlükəsi ÜZƏ ÇIXDI

Tarix: 15-01-2022 21:25     Baxış: 4216 A- / A+
"Ağ çörəyin tərkibində trans yağlar olması ehtimalı çoxdur. Ona görə də məhsul beyin üçün təhlükə yarada bilər. Nəticədə demensiyaya səbəb ola bilər".

Bu barədə dietoloq Yelena Solomatina "Moskva 24"ə bildirib. Mütəxəssis çörəyin tərkibinə diqqət yetirməyi məsləhət görür:
"Əgər marqarin varsa, başqa bir çörək seçmək daha yaxşıdır. Bundan əlavə, ağ çörəyin tərkibində şəkər var ki, bu da qanda qlükoza səviyyəsini artırır. Bu, qanda çoxlu şəkər olduğu, orada süzüləcəyi və insulinin onu hüceyrələrə çəkə bilməyəcəyi zamandır. Belə vəziyyətdə, şəkər qan damarlarının divarlarını sanki korroziya etməyə başlayır".
"Yüksək xolesterol səviyyəsinin fonunda aterosklerotik lövhələr görünəcək və qan normal dövr edə bilməyəcək. Nəticədə, bu, təzyiqin artmasına səbəb olacaq və zədələnmiş damarlar qanı oksigenlə düzgün təmin edə bilməyəcək, beləliklə, beyin hüceyrələri ölməyə başlayacaq",  - Solomatina əlavə edib.publika.az

Manevr.az



Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar