Dietoloq kimlərin portağal yeməyi dayandırmalı olduğunu və bu sitrus meyvələrinin gündəlik qəbul miqdarını açıqlayıb.
Xarici KİV xəbər verir ki, dietoloqu Antonina Starodubova danışıb.
Onun sözlərinə görə, 100 q portağal pulpasında gündəlik C vitamininin təxminən 50%-i əhatə edir. Meyvənin tərkibində A, B vitaminləri, bioflavonoidlər, meyvə turşuları, efir yağları və minerallar - kalium, kalsium və sink də var.
Dietoloq portağalın immunitet sistemini gücləndirmək və mövsümi tənəffüs xəstəliklərinin qarşısının alınması, eləcə də ürək-damar sisteminin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu izah edib. Meyvədəki C vitamini qan damarlarının divarlarının möhkəm və elastik qalmasına, lif isə lipid mübadiləsini normallaşdırmağa kömək edir.
Mütəxəssis eyni zamanda insanları sitrus meyvələrindən istifadə edərkən normaya riayət etməyə çağırıb. O bildirib ki, gündə bir və ya iki portağaldan çox yemək olmaz. Meyvə turşularının həzm orqanlarına qıcıqlandırıcı və ya stimullaşdırıcı təsir göstərdiyi üçün fərdi dözümsüzlük və xroniki mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi zamanı portağaldan qaçınmaq lazımdır.lent.az
 Xəbər lenti 
					
 
		Portağalın ürək xəstəliklərinə FAYDALARI

Manevr.az
	
	
	
 	Xəbəri paylaş
	
			
 
   
  
                
                
            
             
            
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



 Axtarış
 Reklam 
				 
 İqtisadiyyat 
       
		 Yazarlar
       İmarət Cəlilqızı
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Cahangir NAMAZOV
		   
-Təranə Dəmir
		   
- Sevil Nuriyeva
		   
 Sorğu 
				 Portalımızı dəyərləndirin.
 Çox oxunanlar 
 
				 
















 
 















