Dietoloq kimlərin portağal yeməyi dayandırmalı olduğunu və bu sitrus meyvələrinin gündəlik qəbul miqdarını açıqlayıb.
Xarici KİV xəbər verir ki, dietoloqu Antonina Starodubova danışıb.
Onun sözlərinə görə, 100 q portağal pulpasında gündəlik C vitamininin təxminən 50%-i əhatə edir. Meyvənin tərkibində A, B vitaminləri, bioflavonoidlər, meyvə turşuları, efir yağları və minerallar - kalium, kalsium və sink də var.
Dietoloq portağalın immunitet sistemini gücləndirmək və mövsümi tənəffüs xəstəliklərinin qarşısının alınması, eləcə də ürək-damar sisteminin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu izah edib. Meyvədəki C vitamini qan damarlarının divarlarının möhkəm və elastik qalmasına, lif isə lipid mübadiləsini normallaşdırmağa kömək edir.
Mütəxəssis eyni zamanda insanları sitrus meyvələrindən istifadə edərkən normaya riayət etməyə çağırıb. O bildirib ki, gündə bir və ya iki portağaldan çox yemək olmaz. Meyvə turşularının həzm orqanlarına qıcıqlandırıcı və ya stimullaşdırıcı təsir göstərdiyi üçün fərdi dözümsüzlük və xroniki mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi zamanı portağaldan qaçınmaq lazımdır.lent.az
Xəbər lenti
Portağalın ürək xəstəliklərinə FAYDALARI

Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Fərasət Babazadə
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar