Dietoloq kimlərin portağal yeməyi dayandırmalı olduğunu və bu sitrus meyvələrinin gündəlik qəbul miqdarını açıqlayıb.
Xarici KİV xəbər verir ki, dietoloqu Antonina Starodubova danışıb.
Onun sözlərinə görə, 100 q portağal pulpasında gündəlik C vitamininin təxminən 50%-i əhatə edir. Meyvənin tərkibində A, B vitaminləri, bioflavonoidlər, meyvə turşuları, efir yağları və minerallar - kalium, kalsium və sink də var.
Dietoloq portağalın immunitet sistemini gücləndirmək və mövsümi tənəffüs xəstəliklərinin qarşısının alınması, eləcə də ürək-damar sisteminin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu izah edib. Meyvədəki C vitamini qan damarlarının divarlarının möhkəm və elastik qalmasına, lif isə lipid mübadiləsini normallaşdırmağa kömək edir.
Mütəxəssis eyni zamanda insanları sitrus meyvələrindən istifadə edərkən normaya riayət etməyə çağırıb. O bildirib ki, gündə bir və ya iki portağaldan çox yemək olmaz. Meyvə turşularının həzm orqanlarına qıcıqlandırıcı və ya stimullaşdırıcı təsir göstərdiyi üçün fərdi dözümsüzlük və xroniki mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi zamanı portağaldan qaçınmaq lazımdır.lent.az
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar