Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
11-11-2025
10-11-2025
09-11-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Tünd çay sevənlərdə qanazlığı yaranır – Həkim

Tarix: 15-08-2023 09:23     Baxış: 3351 A- / A+

Çayı tünd içənlərdə müəyyən defisitlər yaranır.
Manevr.az xəbər verir ki, dietoloq İrina Mansurova çayın düzgün dəmlənmə qaydasını açıqlayıb.
“Çay dəmi bir neçə dəqiqə dəmlənməlidir. Bu vaxt 7 dəqiqədən çox ola bilməz. Amma çox insanlar dəmi uzun müddət saxlayır, sonra isə gün ərzində içir. Nəticədə çay çox tünd alınır.
Belə halda çayda ekstraksiya prosesi baş verir.
Tünd dəmli çayı içmək sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
Adətən belə insanların həzm sistemi əziyyət çəkir, çünki qida borusu və mədə girişinin selikli qişası çox həssasdır və çay bu hissəni yandırır, qastrit, xora, reflüks yaradır.
Belə vərdişi olanlarda mütləq dəmir defisiti, qanazlığı rast gəlinir.
Çay dəmirin sovrulmasına mane olur, xüsusən yeməkdən sonra tünd qara çay içmək olmaz.
Dəmir qanda olan vacib mikroelementdir, onun miqdarı qalxanvari vəz və hormonlar üçün vacibdir”.“medicina”

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar