Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
01-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

40 yaşdan sonra yaddaşı yaxşılaşdıran sadə qidalar

Tarix: 04-08-2023 20:49     Baxış: 3253 A- / A+

40 yaşdan sonra yaddaşı yaxşılaşdıran sadə qidalar
Dietoloq 40 yaşdan sonra yaddaşı yaxşılaşdırmağa kömək edən bəzi sadə qidaları açıqlayıb. 
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssis sözügedən qidaları gündəlik rasiona əlavə etməyi tövsiyə edir.
 
Məlumata görə, göyərti növləri və balıq yaddaş üçün ən yaxşı seçimlər arasındadır.
 
İspanaq, kələm və pazı kimi yarpaqlı yaşıl tərəvəzlər yalnız arıqlamaq üçün əla deyil, həm də beyin sağlamlığı üçün vacibdir. Fol turşusu, vitaminlər və antioksidantlar kimi qida maddələri ilə zəngindirlər, neyrotransmitter istehsalını təşviq edərək idrak və əhval-ruhiyyəni tənzimləyirlər.
Giləmeyvə, xüsusən də göyərti həm bədən, həm də beyin üçün çox faydalıdır. Antosiyaninlər adlanan antioksidanlarla zəngin olan qaragilə beyni oksidləşdirici stress və iltihabdan qoruyur, yaşa bağlı idrak qabiliyyətinin azalmasının qarşısını alır. Onlar hətta yaddaş və öyrənmə üçün vacib olan beyin hüceyrələri arasında əlaqəni yaxşılaşdırır.
 
Dəniz məhsulları sevənlər üçün somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlar fantastik super qidadır. Onlar omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindirlər, iltihabı azaltmaqla, qan axını yaxşılaşdırmaqla və beyin hüceyrələrinin böyüməsini stimullaşdırmaqla beyin sağlamlığını dəstəkləyirlər.
 
Unutmayın ki, sağlam beyin bu qidalardan daha çox şey tələb edir. Optimal yaddaş və əhval-ruhiyyə üçün digər beyin-sağlam vərdişlərlə birlikdə pəhrizinizi prioritetləşdirmək lazımdır.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar