Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
19-05-2024
18-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Təhlükəli xəstəliklərin yaranmasına səbəb olan 3 qida

Tarix: 22-05-2023 12:16     Baxış: 4383 A- / A+


Təhlükəli xəstəliklərin yaranmasına səbəb olan 3 qida
Çəkiyə nəzarət və düzgün qidalanma təhlükəli xəstəliklərdən qoruya bilər. Mütəxəssislər təhlükəli xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin inkişaf riskini xeyli artıran 3 məhsulu açıqlayıblar.
Xarici mətbuat xəbər verir ki, sağlamlığı və rifahınızı yaxşılaşdırmaq üçün bu qidalardan uzaq durmalıyıq.
Qırmızı ət, o cümlədən quzu, mal, keçi və donuz əti damar sisteminin vəziyyətinə mənfi təsir göstərir və həzm sisteminin işini çətinləşdirir. Həftədə 500 qramdan az qırmızı ət yemək tövsiyə olunur.
Kolbasa və sosiska kimi işlənmiş ətlərdə sağlamlığınıza zərər verə biləcək maddələr var. Mütəxəssislər işlənmiş ətdən imtina etməyi tövsiyə edirlər
Alkoqol istənilən dozada zərərlidir. Həddindən artıq spirt istehlakı daha yüksək bağırsaq xərçəngi riski ilə əlaqələndirilir, artıq çəki və ya piylənməyə kömək edə bilər. Spirt istehlakı qaraciyər, süd vəzi xərçənginə səbəb olur.


Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar