Manevr.az xəbər verir ki, mütəxəssis çörəkdən imtinanın orqanizmi ehtiyac duyduğu maddələrin çatışmazlığına məhkum etdiyini deyib.
“Çörəyin tərkibində B vitaminləri ilə yanaşı, sinir sistemini qoruyan manqan və maqnezium - mikroelementlər var. 100 qram tam taxıl çörəyi B1 vitamininin gündəlik dəyərinin demək olar ki, yarısını ehtiva edir. Əgər vitamin çatmazsa, insan əsəbiləşir, daha tez yorulur, əzələ zəifliyi yaranır”, - deyə akademik Tutelyan xəbərdarlıq edib.
Alim onu da xatırladıb ki, çörək qidanı yaxşı həzm etməyə kömək edir, bağırsaqlarda faydalı bakteriya florasının inkişafı üçün lazım olan qida lifi ilə təmin edir.
Viktor Tutelyanın fikrincə, qidalanmada boz, qara, çovdar çörəklərinə üstünlük verilməlidir.“qafqazinfo”