Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
25-04-2024
24-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Kababı belə bişirin ki, xərçəng yaratmasın

Tarix: 29-04-2023 22:12     Baxış: 4217 A- / A+


Kababı belə bişirin ki, xərçəng yaratmasın
Amerikalı alimlər uzun müddətdir xeyli miqdarda qırmızı ət istehlakının bağırsaqda bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olduğunu deyirlər. Üstəlik kabab edilmiş ətin daha çox ziyanı varmış.
Manevr.az-ın məlumatına görə, mütəxəssislər kababın mədəaltı vəzin xərçənginə səbəb olacağını bildirirlər.
Məsələ manqalda bişən ətin üzərində formalaşan kanserogen maddələrdədir. Mütəxəssilərin fikrincə, ət manqalda bişdikcə, onun üzərində yaranan zərif xırt - xırtlı hissədə konserogen maddələr yaranır. Halbuki əti qaynatdıqda və ya qızartdıqda bu hal baş vermir.
Amerikada 62 min kababsevər üzərində aparılmış araşdırmalar zamanı onlardan 208-də mədəaltı vəzin xərçəngi aşkarlanıb.
Həkimlər kababın xərçəng riskini azaltmaq üçün onu qara bibər tozu, rozmarin, soğan və sarımsaq kimi ədviyyatlarla dadlandırmağı təklif edirlər. Həmçinin ətin bir neçə saat öncədən müxtəlif bitkilərlə basdırma edilməsi də onun üzərindəki təhlükəli qatın yaranması riskini azaldır.


Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar