Xəbər lenti
Ən zərərli şokolad hansıdır?
Mütəxəssis xatırladıb ki, ən zərərli şokolad ağdır, çünki tərkibində şokolad yoxdur.
Manevr.az xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina niyə qara şokoladın sağlam məhsul, ağ şokoladın isə zərərli olduğunu izah edib.
"Siz tək kərə yağı yeməyəcəksiniz, bu dadlı deyil. Ona görə də ağ şokoladın tərkibinə daha çox şəkər, bəzi ləzzət artırıcılar əlavə olunur. Üstəlik, ağ şokoladda daha çox yağ var, bu o deməkdir ki, o, daha yüksək kalorilidir", - dietoloq deyib.
Odur ki, sağlamlığına əhəmiyyət verənlər üçün tünd şokoladı seçmək daha yaxşıdır və kakao nə qədər çox olsa, bir o qədər yaxşıdır. Çünki bu bitki xammalının tərkibində ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alan çoxlu polifenollar və antioksidantlar var.
“Tünd şokolad polifenollar sayəsində sağlam sayılır. Ağ şokoladın tərkibində polifenol yoxdur”, - ekspert vurğulayıb.(publika.az)
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar