Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
09-05-2024
08-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Bu məhsulları soyuducuya qoymayın

Tarix: 27-03-2023 09:22     Baxış: 4241 A- / A+
Tez xarab olan məhsullar soyuducuda qaldıqda orqanizmə zərər verir.
Manevr.az “Medicina”-ya istinadən xəbər verir ki, Həkim-toksikoloq Mixail Kutuşovun sözlərinə görə, çox aşağı saxlama temperaturlarında soyuducuda saxlanılan məhsul daha tez xarab olur.
Banan, manqo və digər ekzotik meyvələri soyuducuda saxlamayın. Belə şəraitdə onlartez qaralır və zərərli qazlar buraxırlar: indol, skatol, hidrogen sulfid və s.

Kartof, pomidor və soğan da soyuducuda saxlanıla bilməz. Onlar daha tez qaralır. Bu zaman onlarda arzuolunmaz kimyəvi reaksiyalar başlayır. Giləmeyvə də buraya aid edilə bilər. Onları soyuducuya deyil, günəş şüalarının düşmədiyi yerə qoyun ki, fermentasiya prosesi başlamasın.
Kutuşov onu da bildirib ki, soyuducuda olan göyərti daha tez quruyub tərləyir və ona görə də onu sərin yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.
Çörəyə gəlincə, aşağı temperaturda, həkimin fikrincə, bakteriyalar onun içində mayalanmağa başlayır, buna görə də nəm olur. Mütəxəssis çörəyi dondurmağı tövsiyə etdi, çünki əridilmiş çörək təzə bişmiş çörəkdən daha sağlamdır.



Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar