Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
26-04-2024
25-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Ürək xəstəlikləri riskini azaltmaq üçün alimlərdən qeyri-adi TƏKLİF

Tarix: 18-12-2022 09:22     Baxış: 4359 A- / A+


Ürək xəstəlikləri riskini   azaltmaq üçün alimlərdən qeyri-adi TƏKLİF
Ürək-damar xəstəlikləri və demensiya riskini azaltmaq üçün italyan alimləri qidaya gül əlavə etməyi təklif ediblər.
Manevr.az-ın məlumatına görə, Neapol II Frederik Universitetinin alimlərinin araşdırması Plants jurnalında dərc olunub.
Alimlər 250-dən çox bitki növü haqqında məlumatları təhlil ediblər. Elm adamları ağcaqayın çiçəklərinin istifadəsi ilə bağlı məlumatların çoxunu tapıblar. Onlar orqanizmdə iltihabın qarşısını alan və ateroskleroz və oynaq xəstəlikləri riskini azaldan bitki fenolları ilə zəngindir.

Dünyanın hər yerində (Antarktidadan başqa) rast gəlinən dandelionlar (Avropaya məxsus bitki-red.) yeməkdə də istifadə oluna bilər və antioksidant mənbəyidir. Marigoldlar antiinflamatuar, antimikrobiyal və yara yaxşılaşdırıcı xüsusiyyətlərə malikdir. Onların qan şəkəri və lipid səviyyələrini də aşağı saldığı düşünülür.
Tədqiqat bir çox xəstəliklərin qarşısının alınmasında əlavə vasitə kimi yeməli çiçəklərin potensialını ortaya qoyur. Müəlliflər çiçəklərin dərini cavanlaşdıran məhsullar istehsal etmək, yaşlılarda immuniteti artırmaq və neyrodegenerasiyanın qarşısını almaq və ya azaltmaq üçün də istifadə oluna biləcəyinə inanırlar.

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar