İsrailli alimlər ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldan pəhrizi açıqlayıblar.
Manevr.az xəbər verir ki, bu barədə "American Journal of Cardiology" jurnalı məlumat yayıb. Bildirilir ki, aparılan geniş tədqiqatın nəticələri məlum olub.
Belə ki, pəhrizdə ən çox meyvə və tərəvəz, dənli bitkilər, zülal məhsulları, qoz-fındıq və az yağlı süd məhsullarına üstünlük verilib. Qeyd olunub ki, bu pəhriz ürək-damar xəstəliyinin inkişaf riskini ümumilikdə təxminən on faiz azaldır.
Bildirilir ki, pasientlər qarğıdalı və günəbaxan yağlarından daha çox zeytun yağına üstünlük versələr, pəhriz daha effektli alınar.lent.az
Xəbər lenti
Ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldan PƏHRİZ

Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Fərasət Babazadə
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar