Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
02-05-2024
01-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qan azlığının qarşısını alan qidalar

Tarix: 09-11-2022 17:51     Baxış: 3339 A- / A+


Qan azlığının  qarşısını alan qidalar
Qan azlığı (anemiya) ən geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biridir.
Manevr.az xəbər verir ki, bu xəstəlikdən daha çox əziyyət çəkənlər isə hamilə qadınlar, körpələr, məktəblilər və yeniyetmələrdir.
Anemiya bir çox səbəbdən yarana bilir. Daha çox orqanizmdə dəmir və vitamin çatışmazlığından meydana gəlir. Mütəxəssislər bu xəstəliyə qarşı mübarizə aparmaq üçün müəyyən qidaların qəbulunu tövsiyyə edirlər:

1. Toyuq əti
2. Qızıl balıq
3. Çuğundur
4. Qoz-fındıq və badam
5. Lobya və yaşıl bibər
6. Noxud və mərci
7. Portağal, tut, banan və çiyələk
8. Bəhməz, ərik qurusu və xurma
9. Nanə və ispanaq


Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar