O qeyd edib ki, bu məhsul sızanaqlardan və inək südü zülalına allergiyadan əziyyət çəkən xəstələr üçün istisna edilməlidir.
Bundan əlavə, qidalanma mütəxəssisi, laktaza çatışmazlığı ilə qarşılaşan insanlar üçün qatığın menyüdən çıxarılmasının tövsiyə olunduğunu vurğulayıb. Süd məhsullarının tərkibindəki karbohidratları həzm edən fermentdir. Əks təqdirdə, şişkinlik, nəcisin pozulması mümkündür.
Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (qastrit, xoralar) üçün bu məsələdə fərdi yanaşma lazımdır - həkiminizlə məsləhətləşməyə dəyər.lent.az
Xəbər lenti
Kimlər qatıq içə bilməz?
Qatıq dadlı və faydalı fermentləşdirilmiş süd məhsuludur. Aclığı və zəhərləri aradan qaldırır. Ancaq hər kəs onu içə bilməz.Əks təsirlərini nəzərə almaq vacibdir. Bu barədə unutsanız, əlavə problemlərlə üzləşəcəyiniz mümkündür.
Bu barədə dietoloq Natalya Kruqlova məlumat verib.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Kriminal
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
İmarət Cəlilqızı
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar






























