Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
28-04-2024
27-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz

Tarix: 19-08-2022 09:44     Baxış: 4308 A- / A+

Makaron və dənli bitkilərin uzun müddət soyuducuda saxlanması zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Bu sözləri “VM.ru”ya müsahibəsində diyetoloq Yelena Solomatina deyib.

“Bişmiş düyü, makaron, bulqur və digər dənli bitkiləri soyuducuda uzun müddət saxlamaq olmaz. Rütubətli mühitdə patogen mikroorqanizmlər inkişaf etməyə başlayır, məhsul tez xarab olur. Bir-iki gündən sonra belə zəhərlənə bilərsiniz”.
Ekspert əlavə edib ki, pomidor və çörəyi soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Solomatina vurğulayıb ki, çay, qəhvə və müxtəlif otların uzun müddət soyuducuda saxlanılması da təhlükəlidir.
“Ədviyyatlar, quru meyvələr, peçenye və qoz-fındıqları soyuqda saxlamaq olmaz. Eyni zamanda, hazır əriştə və konservləri soyuducuda saxlamaq təhlükəsizdir. Bu məhsullar isti yerdə belə xarab olmurlar”, - dietoloq yekunda qeyd edib.publika.az

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar