Xəbər lenti
Həkim qarpızın sağlamlıq üçün zərərlərini açıqladı
Qastroenteroloq Yana Prudnikova qarpızın yetişdirilməsində istifadə olunan maddələrin orqanizmə zərər verə biləcəyini bildirib.
Bu barədə "Gazeta.ru" xəbər verir.
O bildirib ki, söhbət azot, pestisidlər və nitratlardan gedir.
O bildirib ki, söhbət azot, pestisidlər və nitratlardan gedir.
“Bu maddələr insan orqanizmində qaraciyər və böyrəklərdə ağır metalların toplanmasına kömək edən nitrit birləşmələrinə çevrilir”, - deyə həkim bildirib.
Bundan əlavə, qarpızda yüksək dozada kalium var və onun səviyyəsini aşmaq ürəyə pis təsir edir, ürək ritminin pozulmasına səbəb olur.ölkə.az
Bundan əlavə, qarpızda yüksək dozada kalium var və onun səviyyəsini aşmaq ürəyə pis təsir edir, ürək ritminin pozulmasına səbəb olur.ölkə.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar