Xəbər lenti
Spirtli içkilər niyə köklüyə səbəb olur?
Bu barədə məşhur diyetoloq Yelena Solomatina danışıb.
O, “Sputnik” radiosuna müsahibəsində qeyd edib ki, pivə və pomidor şirəsi eyni miqdarda kilokalori ehtiva edir, lakin bu içkilər orqanizmə müxtəlif təsir göstərir. Spirtli içki qəbul edərkən qanda qlükoza səviyyəsi kəskin şəkildə yüksəlir, buna görə insulin buraxılmağa başlayır. İnsulin artıq qlükozanı çıxara bilməyən, lakin yağların yığılmasına fəal kömək edən bir hormondur. Alkoqolun başqa bir mənfi təsiri də var. Solomatinanın sözlərinə görə, həzm prosesini pozur.
“Etil spirti toksindir. Bu maddənin zərərsizləşdirilməsi zamanı orqanizmdə bütün digər proseslər ləngiyir. Etanol insan beynini zədələyənə qədər qaraciyər onu emal edib bədəndən çıxarmalıdır. Ona görə də etanol qidanın həzm sürətini ləngidir”, - diyetoloq xəbərdarlıq edib.publika.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar