Xəbər lenti 
					
 
		Çay qaraciyər xərçəngi riskini azaldır - Alimlərdən ARAŞDIRMA
 Çin və ABŞ tədqiqatçılarından ibarət beynəlxalq qrup müntəzəm çay içilməsinin qaraciyər xərçəngi riskini azaltdığını müəyyən edib.
Çin və ABŞ tədqiqatçılarından ibarət beynəlxalq qrup müntəzəm çay içilməsinin qaraciyər xərçəngi riskini azaltdığını müəyyən edib.
Tədqiqatın nəticələri "Nutrients" jurnalında dərc edilib.
Bildirilir ki, tədqiqatda qaraciyər xərçəngi diaqnozu qoyulmuş 2 mindən çox pasiyent və tamamilə sağlam təqribən 8 min adam iştirak edib.
Alimlər iştirakçıların vərdişlərini, o cümlədən gündə nə qədər çay içdiklərini, onlarda hepatit B və C virusunun olub-olmadığını, spirtli içkilər içib-içmədiklərini, içdikləri suyun keyfiyyətini müqayisə ediblər. Məlum olub ki, tədqiqat dövründə müntəzəm olaraq çay içən insanlar qaraciyər xərçənginin inkişafı riskinə digərləri ilə müqayisədə 49 faiz az məruz qalıblar. Çay içməyənlərin xərçəngə tutulmaq riski isə əksinə, orta səviyyədən yüksək olub.
Çayın müsbət təsiri digər risk amillərindən asılı olmayaraq qeydə alınıb, xüsusilə də spirtli içki aludəçilərində nəzərə çarpıb. Müəlliflərin fikrincə, bu, çayın tərkibindəki antioksidantlar və polifenollar hesabına baş verir. oxu.az
Manevr.az
	
	
	
 	Xəbəri paylaş
	
			
 
   
  
                
                
            
             
            
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



 Axtarış
 Reklam 
				 
 İqtisadiyyat 
       
		 Yazarlar
       İmarət Cəlilqızı
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Cahangir NAMAZOV
		   
-Təranə Dəmir
		   
- Sevil Nuriyeva
		   
 Sorğu 
				 Portalımızı dəyərləndirin.
 Çox oxunanlar 
 
				 
















 
 















