Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
22-02-2025
21-02-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Çiy toyuğu bişirmədən yuyanlardansınız? Həkimlər xəbərdarlıq edir!

Tarix: 01-04-2017 12:23     Baxış: 5385 A- / A+
Çiy toyuğu bişirmədən yuyanlardansınız?


Mütəxəssislər çiy toyuğu yumağın təhlükəli olduğunu açıqlayıb.
Çiy toyuqdakı kompilobakterioz adlı bakteriya qida zəhərlənməsinin başlıca səbəblərindəndir. Buna görə də, toyuğu bişirmədən öncə yumağın yaxşı bir fikir olduğunu düşünə bilərsiniz. Mütəxəssislər isə deyir ki, əti yuduğunuzu düşünürsünüz, ancaq su damlaları ilə bakteriyanı əllərinizdən dəzgahınıza, geyimlərinizə qədər yayırsınız. Böyük Britaniya Sağlamlıq Xidmətinin araşdırmasına görə, su damlaları 50 sm-dən uzağa yayıla bilər. Qida zəhərlənməsi üçün bir neçə kampilobakterioz yetərlidir.
Bakteriyadan qorunmaq üçün nə etməliyik?
Toyuğu ağzı qapalı qabda və ya paketdə saxlayın. Toyuğu təmizlədikdən sonra əllərinizi və mətbəx alətlərinizi mütləq yaxşıca yuyun. metbuat.az

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Fevral 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar