Xəbər lenti
Çiy toyuğu bişirmədən yuyanlardansınız? Həkimlər xəbərdarlıq edir!
Mütəxəssislər çiy toyuğu yumağın təhlükəli olduğunu açıqlayıb.
Çiy toyuqdakı kompilobakterioz adlı bakteriya qida zəhərlənməsinin başlıca səbəblərindəndir. Buna görə də, toyuğu bişirmədən öncə yumağın yaxşı bir fikir olduğunu düşünə bilərsiniz. Mütəxəssislər isə deyir ki, əti yuduğunuzu düşünürsünüz, ancaq su damlaları ilə bakteriyanı əllərinizdən dəzgahınıza, geyimlərinizə qədər yayırsınız. Böyük Britaniya Sağlamlıq Xidmətinin araşdırmasına görə, su damlaları 50 sm-dən uzağa yayıla bilər. Qida zəhərlənməsi üçün bir neçə kampilobakterioz yetərlidir.
Bakteriyadan qorunmaq üçün nə etməliyik?
Toyuğu ağzı qapalı qabda və ya paketdə saxlayın. Toyuğu təmizlədikdən sonra əllərinizi və mətbəx alətlərinizi mütləq yaxşıca yuyun. metbuat.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar