"Püstə xolesterolu azaltmağa kömək edən çoxlu doymamış yağ turşuları ilə zəngindir, həmçinin dərimizin cavan görünməsinə, toxunulmazlığı dəstəkləməyə və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edən A və E vitaminlərini ehtiva edir".
Bunu dietoloq və endokrinoloq Alena Barredo "RIA Novosti"yə püstədən gündəlik istifadənin faydaları barədə danışarkən deyib.
O bildirib ki, püstədə stressi aradan qaldırmağa və qan təzyiqini sabitləşdirməyə kömək edən maqnezium var:
"Həçinin bu çərəz zəngin zülal mənbəyidir. Buna görə çatışmazlıqları aradan qaldırmaq və bədən çəkisinin azalmaq üçün püstə istehlak etmək tövsiyə olunur ".
Yağlı olduğuna görə, püstənin kalorisi kifayət qədər böyükdür. Ona görə də çox yemək olmaz. Mədəaltı vəzi funksiyası pozulmuş insanlar püstədən imtina etməlidirlər. Püstə duzlu da ola bilər, ona görə də hipertoniya xəstələri duzsuz çərəz seçməlidirlər", - ekspert əlavə edib.publika.az
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar