Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
22-10-2025
21-10-2025
20-10-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Tarix: 05-05-2025 09:53     Baxış: 3141 A- / A+

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərər verə bilər.
Manevr.az xəbər verir ki, hazır şorbaların xüsusilə tərkibindəki yüksək duz miqdarı, konservantlar, və aşağı qida dəyəri uzun müddət ərzində bədənimizdə geri dönməz problemlər yarada bilər.
Hazır şorbaların ən böyük mənfi cəhətlərindən biri yüksək natrium (duz) miqdarıdır. Dadı artırmaq və ömrünü uzatmaq üçün əlavə olunan duz, bədənin normal funksiyalarını poza bilər. Həddindən artıq duz istehlakı, hipertoniya, ürək-damar xəstəlikləri və böyrək funksiyalarının pozulmasına səbəb ola bilər.
Hazır şorbaların uzun müddət saxlanması üçün onlara əlavə edilən konservantlar, rəngləndiricilər və dadlandırıcılar, bəzən allergik reaksiyalar və immunitet sistemi üzərində mənfi təsir göstərə bilər. Bu maddələr orqanizmə toplandıqda zəhərli təsirlərə yol aça bilər.
Hazır şorbalar qida dəyəri baxımından zəifdir. Vitamin və mineral baxımından kasad olan bu məhsullar, işlənmiş un və nişasta tərkibindən dolayı qısa müddətdə aclıq hissi yaradır, bu da qan şəkərinin dəyişməsinə və lazımsız kalori qəbuluna səbəb olur.
Sağlamlığınız üçün hazır şorbalardan uzaq durmaq, təbii və qida dəyəri yüksək məhsullara üstünlük vermək faydalıdır.milli.az

Manevr.az 



Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Oktyabr 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar