Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
03-08-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Xərçəngdən qorunmaq üçün nə yeməli?

Tarix: 14-03-2025 09:49     Baxış: 397 A- / A+


ABŞ-dan olan tədqiqatçılar 30 yaşdan yuxarı təxminən 1 milyon 800 min xəstə haqqında məlumatları təhlil ediblər. Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, xərçəngə yoluxma hallarının demək olar ki, 40%-nin və ölüm hallarının 44%-nin qarşısını həyat tərzini dəyişdirməklə almaq olar.
Manevr.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Dmitri Semiryadov xərçəng riskini azaldan məhsullardan danışıb:
“Pəhrizdə heç bir dəyişiklik, heç bir qida və ya məhsul 100% xərçəngin qarşısını ala və müalicə edə bilməz. Bununla belə, masamızda xərçəng risklərini azaltmağa kömək edə biləcək maddələr var.
Xərçəng əsasən hüceyrə DNT-nin parçalanmasının nəticəsidir ki, bu da mutasiyaya səbəb olur. Bəzi qidalarda antioksidantlar, DNT-ni zədələnmədən qoruyan maddələr var. Bunun sayəsində şişlərin meydana gəlməsinə səbəb olan hüceyrə anomaliyalarının inkişaf riski azalır.
Onların siyahısını təqdim edirik:
brokkoli;
kök;
lobya;
giləmeyvə;
qoz-fındıq;
zeytun yağı;
zərdəçal;
sitrus;
sarımsaq;
yağlı balıq.
İçkilər arasında yaşıl çay xüsusilə xərçəngin qarşısının alınmasında faydalıdır.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Avqust 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar