Xəbər lenti
Bu meyvə bağırsaqları xərçəng yaradan toksinlərdən təmizləyir
Bağırsaq xərçənginin bir səbəbi də toksinlərdir.
Qəbizlik toksinlərin bağırsaq divarına və qana keçməsini artırır.
Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər bağırsağı toksinlərdən təmizləyən effektiv sadə məhsulu açıqlayıb.
Əgər bağırsaqlar aktiv işləmirsə zərərli maddələr qan dövranına düşür, selikli qişada toplanır və gələcəkdə xərçəngə səbəb olur.
Bağırsağı xərçəng törədən maddələri təmizləmək üçün qara gavalı yemək lazımdır.
Eksperlər bildirir ki, məhz gavalı qida qalıqlarının, nəcisin bağırsaq boyu hərəkətini təmin edir və sorbit kimi təsir edir.
Gavalıda olan fenol birləşmələr antioksidant təsir edib, sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. ELəcə də qara gavalı bağırsaq mikroflorasını stimulə edib, yoğun bağırsaq xərçəngi riskini azaldır.
Digər ikinci sadə meyvə almadır. Yaşıl almanı həm çiy, həm də sobada bişmiş şəkildə yemək olar.
Bağırsaqda durğunluq prosesini azaldır.
Digər meyvə armuddur, liflə zəngindir, həm ürək-damar, həm şəkər xəstələrinə faydalıdır.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
Ədəbiyyat
Kriminal
Şou-biznes
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar