Xəbər lenti
Bu qidalar qocalmanı sürətləndirir
Kaliforniya Universiteti tərəfindən aparılan araşdırmalara görə, istehlak etdiyimiz qidaların tərkibində olan rafinə edilmiş şəkər hüceyrələri zədələyir və xroniki iltihaba səbəb olur.
Xroniki iltihab, piylənmə, diabet, qaraciyər və ürək xəstəlikləri ilə yanaşı, müxtəlif növ xərçəng riskini də artıra bilər.
Son araşdırmalar emal olunmuş qidaların bir amerikalının gündəlik kalori qəbulunun 60 faizini təşkil etdiyini göstərib.
Müəyyən edilib ki, şəkərli içkilər, qablaşdırılmış çörək, meyvəli qatıq, həmçinin kolbasa və salam kimi emal olunmuş ətlər bioloji qocalmanı sürətləndirir.publika.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
Ədəbiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar