Narın tərkibindəki antioksidantlar, hər şeyə əlavə olaraq, sərbəst radikallarla mübarizə aparır və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Manevr.az bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, narın pulpasını tumlarından ayırmasanız, o zaman orqanizmə daha çox antioksidant daxil olar. Bu maddələr oksidləşdirici stresə qarşı müqavimət göstərir, iltihabı azaldır və hüceyrələri zədələnmədən qoruyur.
Nar yemək xroniki xəstəliklərin, o cümlədən şəkərli diabet və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini də azaldır.
Narın ürəyin fəaliyyətinə xüsusi təsiri var. O, "pis" xolesterinin səviyyəsini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır və qan damarlarını gücləndirir.
Nar dənələri həzm üçün də faydalıdır. Onların tərkibində bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdıran və sağlam mikrofloranı saxlayan çoxlu lif var.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, narın tumları ilə yeyilməsinin əsas faydalarından biri onun şiş əleyhinə xüsusiyyətləridir. Narın tərkibində C və K vitaminləri, fol və ellagik turşular, antosiyaninlər var. Bu maddələr apoptozu, zədələnmiş və potensial təhlükəli hüceyrələrin məhv edilməsi prosesini təşviq edir.lent.az
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar