Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
18-01-2025
17-01-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Xiyarın qabığını soymaq lazımdır? - Mütəxəssislər son nöqtəni qoydular

Tarix: 27-08-2024 20:36     Baxış: 121 A- / A+
Bir çox həkimlər xiyarı soymamağı məsləhət görürlər, çünki tərəvəzin bu hissəsi kifayət qədər vitamin və mineral ehtiva edir.
Elm adamları hələ də bəzən bu tərəvəz növünü istehlak etməzdən əvvəl onun qabığını soymağı məsləhət görürlər.
Çinli tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, tərəvəzlərdə olan pestisidlər qaraciyərdə toplanaraq bu orqanın xərçənginə səbəb olur.
Meyvə və tərəvəzlərdə olan zərərli maddələrin ən yüksək konsentrasiyasının xiyarda olması istisna deyil.
Tərəvəzi yaxşı yusanız, onların tərkibində pestisidlər daha az olacaq, lakin siz onlardan tamamilə qurtula bilməyəcəksiniz.
Eyni zamanda alimlər xatırladıblar ki, tərəvəzlərin müntəzəm istehlakı sağlamlıq üçün böyük faydalar gətirir və bu, az miqdarda da olsa pestisidlərin orqanizmə daxil ola bilməsi ilə bağlı riskləri də özü ilə gətirir.
Ekspertlər belə qənaətə gəliblər ki, xiyarın zərərli maddələrdən azad olmasını istəyirsinizsə, onda onların qabığını soymaq daha yaxşıdır. (lent.az)

3



Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Yanvar 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar