Həkim, dietoloq Lidiya İonova pəhriz zamanı kərə yağının qəbul edilməsinin insan sağlamlığına təsirindən danışıb.
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki, İonova kərə yağının tərkibində doymuş yağların yüksək olması səbəbilə onun təhlükəli olduğunu deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, kərə yağının kiçik parçası deyil, yağda olan doymuş yağlar önəmlidir.
"Bitki yağlarının (günəbaxan, zeytun, qoz) quruluşu isə fərqlidir. Onların tərkibində çoxlu doymamış yağ turşuları Omeqa 3 və Omeqa 6 var. Onlar bədənimizə fərqli təsir göstərir. Doymuş turşular bizim yağımızdırsa, bədənimiz çoxlu doymamışları özü istehsal etmir, biz onları qidadan alırıq. Bunlar əsas qidalanma faktorlarıdır. Buna görə də, bunların hamısı yağ olmasına baxmayaraq, onlar tamamilə fərqlidirlər və bədənimizdə fərqli işləyirlər", - deyə ekspert bildirib.
O həmçinin əlavə edib ki, bəzi hallarda yağ istehlakı məcburidir: "Hamilə qadınların yağa kifayət qədər ehtiyacı var. Çünki tərkibində yağda həll olunan vitaminlər var".
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar