Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
31-10-2024
30-10-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Kartofu bişirməzdən öncə suda islatmaq lazımdır?

Tarix: 30-05-2024 08:53     Baxış: 3156 A- / A+
Kartof nişasta ilə zəngin karbohidratdır.
Bir çoxları ürək və şəkər xəstələri üçün bu tərəvəzin zərərini azaltmaq üçün onu gecədən soyuq suda saxlayır ki, artıq nişasta və zərərli nitritlər çıxsın.

Manevr.az xəbər verir ki, dietoloq İrina Posareva buna aydınlıq gətirib.
“Bütün məhsullar hazırlanmazdan öncə yuyulmalıdır. Tərəvəzlərdə olan nitratlar istiliyin təsirindən buxarlanır.
Ona görə əgər tərəvəzi bişirib, qaynadacaqsızsa, suda saxlamağın mənası yoxdur.

Kökü yeməzdən əvvəl təmizləyib suda 15 dəqiqə gözlətmək lazımdır. Onda çoxlu nitrat var.

Kartofu da suda saxlamaq lazımdır, çünki onda nişasta çoxdur. Xüsusən qızardılan kartofu, çünki bu zaman suya daha çox nişasta çıxacaq.
Çünki nişasta orqanizmə bu qədər lazım deyil və qanda şəkəri qaldırır.
Eləcə də rezisdent nişasta var, o buğdada olur və orqanizm tərəfindən çətin sovrulur, bağırsaq mikroflorası üçün faydalı qidadır.

Çuğunduru islatmaq olmaz, çünki antioksidantlar itirilə bilər.
Diabet və insulin dirənci olan xəstələr karbohidratların qəbuluna fikir verməlidir. 100 qram kartofda 20 qr nişasta var. Suda isladanda 20-30% yuyulacaq. Əgər II tip diabet varsa, ümumiyyətlə kartof az yesin.
Mövsümi xırda giləmeyvələr də suda bir xeyli saxlansa yaxşıdır”.“Medicina”


Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar