Xəbər lenti
Xərçəng və qocalmaya qarşı 5 ən yaxşı sıyıq
ABŞ Milli Xərçəng Araşdırma Mərkəzinin ekspertləri 20 illik tədqiqatın nəticələrini paylaşıb.
Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, 400 könüllü üzərində aparılan araşdırmada hansı sıyığın xərçəng əleyhinə təsir etdiyi müəyyənləşib.
Bütün iştirakçılar 20 il ərzində müxtəlif vaxtlarda səhərlər nə yediklərini və özlərini necə hiss etdiklərini qeyd ediblər. Səhərlər sıyıq yeməyi sevənlərdə xəstəliklərə qarşı müqavimət, davamlılıq daha çoxdur, bu adamlar daha az xərçəng olur və daha uzun ömür sürürlər.
Kim hər gün 20 qram yarma yeyibsə, erkən ölüm riski 20-30% azalır. Eyni tip 20 digər araşdırma da toxum, yarma və buğdadan çox istifadə edənlər, daha az mədə və qida borusu xərçənginə tutulur. Ən faydalı sıyıqlar isə: tam taxıl yarmaları, qarabaşaq, yulaf, qəhvəyi yabanı düyüdür. Amma duru, mannı sıyıqları yalnız mədə əməliyyatı keçirən və müəyyən səbəblərdən yarmalı sıyıq yeyə bilməyənlərə, uşaqlara uyğundur.
Ürək-damar xəstələrinə - buğda, sünbül sıyığı;
Qanazlığı, qaraciyər probleminə - qarabaşaq sıyığı;
Bağırsaq problemində qarğıdalı sıyığı faydalıdır.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
Ədəbiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar