Kardioloq Anna Koreneviç qan damarlarının tıxanmasına səbəb olan məhsulların adını açıqlayıb.
Xarici mətbuat xəbər verir ki, artıq şəkər qan damarlarının tıxanmasına səbəb ola bilər.
Onun sözlərinə görə, yüksək glisemik indeksi olan qidaların, ağ undan hazırlanan məhsulların, şirniyyatların və dənli bitkilərin istehlakını məhdudlaşdırmaq lazımdır:
“Hər bir konfet orqanizm üçün zərərlidir. Söhbət təkcə artıq çəkidən deyil, həm də aterosklerozdan və qan damarları ilə bağlı problemlərdən gedir. Kollagen qlikasiyası səbəbindən şirniyyatların həddindən artıq istehlakı qırışlara, üz konturlarının sallanmasına səbəb ola bilər. Bu problem həmçinin spirtdən sui-istifadə və siqaret çəkmə ilə artır”.lent.az
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar