Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
04-05-2024
03-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Süd sağlamlıq üçün risklər yaradır – ARAŞDIRMA

Tarix: 22-12-2023 11:28     Baxış: 4132 A- / A+


Süd sağlamlıq üçün risklər yaradır – ARAŞDIRMA
Hollandiyalı alimlər müəyyən ediblər ki, prediabet tez-tez süd içən insanları təhdid edir.
Xarici KİV xəbər verir ki, söhbət bir insanın hələ şəkərli diabeti olmadığı, lakin şəkərin o qədər də yaxşı udulmadığı zaman karbohidrat mübadiləsinin pozulmasından gedir.
Araşdırmada orta yaş həddi 46 olan 74 mindən çox insan iştirak edib. Alimlər onların həyat tərzini, vərdişlərini və istehlak etdikləri süd məhsullarının, o cümlədən qatıq, kefir, dondurma, pendir və s. Könüllülərin sağlamlıq vəziyyəti qan analizləri ilə izlənilib.
Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, süd içmək prediabet riskini artırır. Və nə qədər yağlı olmasının əhəmiyyəti yoxdur. Halbuki tam yağlı qatıqlar tam əksinə hərəkət edərək, karbohidrat mübadiləsi pozğunluqlarının inkişaf ehtimalını azaldır. Bu, xüsusilə 60 yaşdan yuxarı insanlar üçün doğrudur.
Endokrinoloq Zuxra Pavlova bu araşdırmanın nəticələrini şərh edərkən qeyd edib ki, o, inək südü içməyin qatı əleyhdarıdır. O, inək südünün insan orqanizmində beta-kazomorfin 7 peptidinə çevrilən A1 kazeini olduğunu izah edib. Daimi istifadə ilə bu peptid mədə-bağırsaq traktının peristaltikasını ləngidir, iltihabı təhrik edir, bu da ürəyin işemik xəstəliklərinə səbəb ola bilərZ:
“Bu məhsulu yaxşı əvəz edən bitki analoqlarıdır. Ən azı, inək südündən fərqli olaraq, onların tərkibində mütləq zərərverici zülal beta-kasomorfin 7 yoxdur.lent.az

Manevr.az


Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar