Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
21-11-2024
20-11-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Çay və qəhvə ilə əlaqədar araşdırmanın nəticələri açıqlandı

Tarix: 29-10-2023 18:52     Baxış: 3336 A- / A+
Çay və qəhvə ilə əlaqədar araşdırmanın nəticələri açıqlandı
Çay və qəhvəyə şəkər əlavə etmək orqanizmə mənfi təsir göstərmir.
Manevr.az-ın xəbərinə görə, bu, Niderlandın Leyden Universitetinin alimlərinin apardığı tədqiqat zamanı üzə çıxıb.
Tədqiqatın nəticələri “PLOS One” jurnalında dərc olunub.
Alimlər 32 il ərzində çay və qəhvələrinə müntəzəm şəkər əlavə edən 3 min tədqiqat  iştirakçısını müşahidə ediblər və əldə olunan məlumatları analiz ediblər. Müşahidənin başlanğıcında və sonunda alimlər tədqiqat iştirakçılarının sağlıq durumlarını araşdırıb, o cümlədən bu müddət ərzində vəfat edən bir sıra tədqiqat iştirakçılarının ölümünün səbəblərini araşdırıblar.
Təhlillərin nəticələri göstərdi ki, bu ölümlər içkilərə şəkərin əlavə edilməsi ilə əlaqəli deyil. Ancaq  içkilərə şəkər yalnız 2,5 qrama qədər əlavə edildikdə insanların orqanizminə mənfi təsir göstərmir. Tərkibində 25 qrama qədər şəkər olan qazlı içkilər, şirələr və digər içkilər insan sağlamlığına təsir göstərir.

Manevr.az 

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar