Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
04-05-2024
03-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Çay və qəhvə ilə əlaqədar araşdırmanın nəticələri açıqlandı

Tarix: 29-10-2023 18:52     Baxış: 3286 A- / A+
Çay və qəhvə ilə əlaqədar araşdırmanın nəticələri açıqlandı
Çay və qəhvəyə şəkər əlavə etmək orqanizmə mənfi təsir göstərmir.
Manevr.az-ın xəbərinə görə, bu, Niderlandın Leyden Universitetinin alimlərinin apardığı tədqiqat zamanı üzə çıxıb.
Tədqiqatın nəticələri “PLOS One” jurnalında dərc olunub.
Alimlər 32 il ərzində çay və qəhvələrinə müntəzəm şəkər əlavə edən 3 min tədqiqat  iştirakçısını müşahidə ediblər və əldə olunan məlumatları analiz ediblər. Müşahidənin başlanğıcında və sonunda alimlər tədqiqat iştirakçılarının sağlıq durumlarını araşdırıb, o cümlədən bu müddət ərzində vəfat edən bir sıra tədqiqat iştirakçılarının ölümünün səbəblərini araşdırıblar.
Təhlillərin nəticələri göstərdi ki, bu ölümlər içkilərə şəkərin əlavə edilməsi ilə əlaqəli deyil. Ancaq  içkilərə şəkər yalnız 2,5 qrama qədər əlavə edildikdə insanların orqanizminə mənfi təsir göstərmir. Tərkibində 25 qrama qədər şəkər olan qazlı içkilər, şirələr və digər içkilər insan sağlamlığına təsir göstərir.

Manevr.az 

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar