Xəbər lenti
Səhv etmişik: Sarımsağı belə yeməyi dərhal dayandırın
Sarımsaq istehlakı ilə bağlı bəzi ümumi yanlış fikirlər bunlardır:
Sarımsağı istehlak edərkən ən çox yayılmış səhvlərdən biri onu bütünlüklə udmaqdır. Təbii antibiotik olan sarımsağın qəbulu tərkibindəki müəyyən fermentlərdən faydalanmağı mümkünsüz edir. Sarımsağı həb kimi udmaq, yalnız əzildikdə və ya çeynədikdə ifraz olunan allisin fermentinin əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Bu ferment antibiotik təsirini gücləndirdiyindən və xəstəliklərdən qoruduğundan, sarımsağı qəbul edərkən yeməklərə əlavə etsəniz, əzmək lazımdır.publika.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar