Xəbər lenti
Səhv etmişik: Sarımsağı belə yeməyi dərhal dayandırın
Həm sağlam quruluşu, həm də kəskin qoxusu ilə qidalanma vərdişlərimizə daxil olan ləzzətli sarımsaq, düzgün istehlak edildikdə təbii antibiotik rolunu oynayır. Ancaq sarımsaq düzgün şəkldə istehlak edilməsə, fəsadları yarana bilər.Sarımsaq istehlakı ilə bağlı bəzi ümumi yanlış fikirlər bunlardır:
Sarımsağı istehlak edərkən ən çox yayılmış səhvlərdən biri onu bütünlüklə udmaqdır. Təbii antibiotik olan sarımsağın qəbulu tərkibindəki müəyyən fermentlərdən faydalanmağı mümkünsüz edir. Sarımsağı həb kimi udmaq, yalnız əzildikdə və ya çeynədikdə ifraz olunan allisin fermentinin əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Bu ferment antibiotik təsirini gücləndirdiyindən və xəstəliklərdən qoruduğundan, sarımsağı qəbul edərkən yeməklərə əlavə etsəniz, əzmək lazımdır.publika.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər


Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
İmarət Cəlilqızı
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar































