Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
21-11-2024
20-11-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Səhv etmişik: Sarımsağı belə yeməyi dərhal dayandırın

Tarix: 21-10-2023 16:43     Baxış: 4369 A- / A+
Həm sağlam quruluşu, həm də kəskin qoxusu ilə qidalanma vərdişlərimizə daxil olan ləzzətli sarımsaq, düzgün istehlak edildikdə təbii antibiotik rolunu oynayır. Ancaq sarımsaq düzgün şəkldə istehlak edilməsə, fəsadları yarana bilər.
Manevr.az xəbər verir ki, təbii antibiotik olan sarımsaq bizi bir çox xəstəlikdən qoruduğu üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. bir qidadır. Ancaq sarımsağı yanlış şəkildə istehlak etdikdə ondan faydalanmaq sadəcə xəyala çevrilir.
Sarımsaq istehlakı ilə bağlı bəzi ümumi yanlış fikirlər bunlardır:
Sarımsağı istehlak edərkən ən çox yayılmış səhvlərdən biri onu bütünlüklə udmaqdır. Təbii antibiotik olan sarımsağın qəbulu tərkibindəki müəyyən fermentlərdən faydalanmağı mümkünsüz edir. Sarımsağı həb kimi udmaq, yalnız əzildikdə və ya çeynədikdə ifraz olunan allisin fermentinin əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Bu ferment antibiotik təsirini gücləndirdiyindən və xəstəliklərdən qoruduğundan, sarımsağı qəbul edərkən yeməklərə əlavə etsəniz, əzmək lazımdır.publika.az

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar