Manevr.az xəbər verir ki, həkim Tatyana Zaxarova son elmi araşdırmanın nəticələrini açıqlayıb.
Alimlər elmi iş zamanı şüşə butullara çiy sarımsaq qoyublar. Sonra bu butullara müxtəlif maddələr əlavə ediblər. Nəticələr göstərib ki, təkcə bir yoqurt 99% uçucu qoxu maddələrini kəskin azaldır, xüsusilə yağlılıq dərəcəsi çox olan yoqurt sarımsaq qoxusu ilə daha güclü mübarizə aparıb.
Amma yoqurt bişmiş və ya qızarmış sarımsaqda qoxunu daha az azaldıb, nəinki çiydə.
Yunan yoqurtunda daha yüksək zülal birləşmələri var. Alma ilə sarımsaq qoxusunu aparmaq istəyirsizsə, onu gərək sarımsaq yeyəndən dərhal sonra yeyəsiz, bir müddət sonra yesəniz təsir olmur”.“Medicina”