Biz adətən fındıq yedikdən sonra qabıqlarını atırıq. Bununla belə, onu atmamalısınız. Fındıq qabıqları özlüyündə bir möcüzədir.Manevr.az xəbər verir ki, fındıq qabığında olan paklitaksel maddəsi xərçəngə qarşı çox yaxşı olduğu üçün xərçəng dərmanlarına əlavə olaraq istifadə edilir.
Son araşdırmalar göstərir ki, fındıq qabıqları fındıq ləpəsi qədər faydalıdır. Fındıq qabığı çayı müntəzəm istehlak edildikdə xərçəngi azaldır, bəlğəmgətiricidir, böyrək və sidik kisəsi iltihabına qarşı faydalıdır, bağırsaq xəstəliklərinə çox faydalıdır. Qripə qarşı faydalıdır. Məlumdur ki, qadınlar hələ qədim zamanlardan hamilə qalmaq üçün bu çayı qəbul edirlər.


































