Biz adətən fındıq yedikdən sonra qabıqlarını atırıq. Bununla belə, onu atmamalısınız. Fındıq qabıqları özlüyündə bir möcüzədir.Manevr.az xəbər verir ki, fındıq qabığında olan paklitaksel maddəsi xərçəngə qarşı çox yaxşı olduğu üçün xərçəng dərmanlarına əlavə olaraq istifadə edilir.
Son araşdırmalar göstərir ki, fındıq qabıqları fındıq ləpəsi qədər faydalıdır. Fındıq qabığı çayı müntəzəm istehlak edildikdə xərçəngi azaldır, bəlğəmgətiricidir, böyrək və sidik kisəsi iltihabına qarşı faydalıdır, bağırsaq xəstəliklərinə çox faydalıdır. Qripə qarşı faydalıdır. Məlumdur ki, qadınlar hələ qədim zamanlardan hamilə qalmaq üçün bu çayı qəbul edirlər.
Əvvəlcə fındıq qabığını yaxşıca yuyun ki, fındıq qabığındakı kənd təsərrüfatı kimyəvi maddələri, toz və kirdən təmizlənsin. Sonra bir litr suya bir ovuc fındıq qabığı əlavə edin və on dəqiqə qaynadın. Sonra ocaqdan götürüb 10 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin. Süzülmüş çayı stəkana töküb istəyə görə bal əlavə edə bilərsiniz. Gündə yalnız 2 stəkan fındıq qabığı çayı içmək uyğundur. İstəsəniz fındıq qabığı çayına 1 dilim limonla dad verə bilərsiniz. Bu sayədə çayın müalicəvi təsirini ikiqat artırmış olursunuz.