Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
09-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Süd daşarkən nə etməli?

Tarix: 17-02-2019 20:33     Baxış: 4188 A- / A+
Süd daşarkən nə etməli?


Süd bişirəndə onun daşması tez-tez rast gəlinən haldır. Xüsusən də qadın unutqandırsa...

Bu zaman həm süddən itki olur, həm də soba kirlənir. Bəs bu problemlə qarşılaşmamaq üçün nə etmək lazımdır?

Manevr.az qaynayan südün daşmasının qarşısını alan sadə üsulları təqdim edir.

Məlum olduğu kimi, süd qaynamağa başlayanda onun hissəcikləri sürətlə yuxarıya doğru yüksəlməyə başlayır. Qaynama nöqtəsini dəyişə bilmərik, amma kərə yağı ilə süd hissəciklərinin özündən qatı bir təbəqə ilə qarşılaşmasını təmin edə bilərik. Yəni südü oda qoyandan sonra qazanın ağzını kərə yağı ilə yağlasanız, bu, südün daşmasının qarşısını alar.

Süd daşmasının qarşısının almağın ən klassik yolu qazana taxta qaşıq qoymaqdır. Bu üsul əslində çox istifadə edilən və təhlükəsiz qəbul edilən yoldur. Daşma qazanın ortasından qaynama ilə başladığı üçün taxta qaşığı qazanın ortasına qoyanda südün daşmasına mane olur.

Digər üsul isə qazanın içinə şüşə qab qoymaqdır. İstiyə davamlı şüşə stəkan südü daşırmaz. Çünki qaynama zamanı şüşədən gələn səslər sizin sobaya baxmanıza səbəb olacaq və daşma riskini aradan qaldıracaq./teleqraf.com

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar