Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
12-09-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Yumurtanı bişirdikdə boz rəng alırsa... - Bu xəbərdarlığa diqqət!

Tarix: 30-01-2019 16:24     Baxış: 4292 A- / A+
Yumurtanı bişirdikdə boz rəng alırsa... - Bu xəbərdarlığa diqqət!

Sağlamlığımız üçün vacib qidalardan olan yumurta düzgün bişirilmədikdə təhlükə mənbəyinə çevrilə bilər.

Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb yumurtanın içərisində olan vitamin və minerallardır. Belə ki, bu məhsunun tərkibindəki faydalı maddələrdən yararlana bilmək üçün onun bişirilmə vaxtına diqqət yetirmək lazımdır.

Yüksək miqdarda proteinlə zəngin olan yumurta maddi baxımdan da rahat əldə oluna bilən qidalardandır. Sümüyün inkişafını dəstəkləyir, dəmir əksikliyini tamamlayır, qan azlığında müsbət rol oynayır.
Yumurtanı bişirdikdə boz rəng alırsa... - Bu xəbərdarlığa diqqət!

Mütəxəssislər deyir ki, yumurta düzgün bişirildikdə ən az ana südü qədər faydalı olur. Yumurtanın tərkibindəki keyfiyyətli protein, vitamin, aminoasitlər sayəsində sağlamlığınızı zəmanət altına ala bilərsiniz.

Lakin çox qaynadılmış yumurta orqanizm üçün zərərli ola bilər. Belə ki, bəzən yumurtanı çox qaynatdıqda onun boza çalan rəng aldığının şahidi oluruq. Bu isə yumurtanın tərkibindəki faydalı maddələri itirdiyini və onun kanserogen bir qidaya çevrildiyini göstərir. Belə olduqda sağlam qida zənn edib yediyiniz yumurta ilə əslində orqanizminizə pislik etmiş olursunuz.

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Sentyabr 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar