Xəbər lenti
Yumurtanı bişirdikdə boz rəng alırsa... - Bu xəbərdarlığa diqqət!
Sağlamlığımız üçün vacib qidalardan olan yumurta düzgün bişirilmədikdə təhlükə mənbəyinə çevrilə bilər.
Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb yumurtanın içərisində olan vitamin və minerallardır. Belə ki, bu məhsunun tərkibindəki faydalı maddələrdən yararlana bilmək üçün onun bişirilmə vaxtına diqqət yetirmək lazımdır.
Yüksək miqdarda proteinlə zəngin olan yumurta maddi baxımdan da rahat əldə oluna bilən qidalardandır. Sümüyün inkişafını dəstəkləyir, dəmir əksikliyini tamamlayır, qan azlığında müsbət rol oynayır.
Mütəxəssislər deyir ki, yumurta düzgün bişirildikdə ən az ana südü qədər faydalı olur. Yumurtanın tərkibindəki keyfiyyətli protein, vitamin, aminoasitlər sayəsində sağlamlığınızı zəmanət altına ala bilərsiniz.
Lakin çox qaynadılmış yumurta orqanizm üçün zərərli ola bilər. Belə ki, bəzən yumurtanı çox qaynatdıqda onun boza çalan rəng aldığının şahidi oluruq. Bu isə yumurtanın tərkibindəki faydalı maddələri itirdiyini və onun kanserogen bir qidaya çevrildiyini göstərir. Belə olduqda sağlam qida zənn edib yediyiniz yumurta ilə əslində orqanizminizə pislik etmiş olursunuz.
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar