Xəbər lenti
Konservləşdirilmiş qidalara niyə dərman vurulur ?
Yay fəslində hamımız qış üçün tədarük görürük, bunun üçün bəzi tərəvəzləri konservləşdirmək lazım olur. Lakin hər birimiz bilirik ki, konservləşdirilmiş qidalar insan orqanizminə faydası yox zərərləri dəyir.
Bəs necə edək ki, qışa saxladığımız qidalar da təbii olsun?
Bilirik ki, qaynadılmış pomidor ən əvvəl mədədə turşuluq yaradır. Hələ mədədə qastrit, səpki, xora varsa bu daha ziyanlı təsir edəcək. Satışdan hazır aldığımız konservləşdirilən qidalara isə, qaynadılmaqla bərabər qidanın uzun ömürlü qalması üçün dərman qatılır.
Bunu unutmayın ki, hansı məhsulunun istifadə müddəti daha çoxdursa, həmin məhsula daha çox kimyəvi dərman qatılıb.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar