Xəbər lenti
Bu tərəvəz xərçəngin qarşısını alır

Hitit Universitetinin məzunu türkiyəli həkim Qamze Nur Müjdeci təbii mənbələrdən əldə edilə bilən melanin adlanan piqmentin xüsusiyyətlərini aşkar etmək üçün araşdırma aparıb.
Manevr.az xəbər verir ki, Çorum Hitit Universitetində həyata keçirilən layihə çərçivəsində kök qabığından əldə edilən melanin birləşməsinin ağciyər hüceyrələrində xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri müəyyən edilib.
Layihə çərçivəsində bir çox kənd təsərrüfatı məhsullarından melanin əldə etmək üçün çalışdıqlarını deyən Müjdeci bildirib ki, melanin istehsal edərkən bölgədə yerkökü, qarpız, qovun, soğan qabığı və bəkməz üzərində təcrübələr aparılıb. Ən çox melanin miqdarı kök qabığından əldə olunub.
Müjdeci bu tip araşdırmaların gələcəkdə xərçəng müalicəsini asanlaşdıracağını vurğulayıb.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

Kriminal
Şou-biznes
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar