Xəbər lenti
Bu tərəvəz xərçəngin qarşısını alır
Hitit Universitetinin məzunu türkiyəli həkim Qamze Nur Müjdeci təbii mənbələrdən əldə edilə bilən melanin adlanan piqmentin xüsusiyyətlərini aşkar etmək üçün araşdırma aparıb.
Manevr.az xəbər verir ki, Çorum Hitit Universitetində həyata keçirilən layihə çərçivəsində kök qabığından əldə edilən melanin birləşməsinin ağciyər hüceyrələrində xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri müəyyən edilib.
Layihə çərçivəsində bir çox kənd təsərrüfatı məhsullarından melanin əldə etmək üçün çalışdıqlarını deyən Müjdeci bildirib ki, melanin istehsal edərkən bölgədə yerkökü, qarpız, qovun, soğan qabığı və bəkməz üzərində təcrübələr aparılıb. Ən çox melanin miqdarı kök qabığından əldə olunub.
Müjdeci bu tip araşdırmaların gələcəkdə xərçəng müalicəsini asanlaşdıracağını vurğulayıb.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar