Xəbər lenti
Bu qidalar infarkt və insulta səbəb olur
Ürək tutmaları və insultlarla əlaqəli qidalar müəyyən edildi.Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Yakovleva emal olunmuş qidaların, kolbasaların və sousların həddindən artıq istehlakı, bu qidalarda yüksək duz tərkibinə görə ürək tutması və insult riskini potensial olaraq artıra biləcəyini deyib.
"Nə qədər çox duz yesəniz, hipertoniya riski bir o qədər yüksəkdir, bu da ürək tutması və insult üçün birbaşa yoldur. Duzun çox hissəsi kolbasa, sosiska, pendir, sous, fəst-fud və emal olunmuş qidalardan gəlir. Buna görə də, daha az emal olunmuş qida yeməli və evdə normal yeməklər bişirməlisiz”, - Yakovleva bildirib.
Yakovlevanın sözlərinə görə, şəkər də az təhlükəli deyil: həddindən artıq şirniyyat və şəkərli içkilər çəki, triqliseridlərin artmasına və diabet riskinə səbəb olur:
"Qazlı içkilər, enerji içkiləri, şirinləşdirilmiş qatıqlar, qablaşdırılmış şirələr, peçenye və konfetlər zəhər deyil, lakin onlar gündəlik vərdişlərdən daha çox ara-sıra istehlakla məhdudlaşdırılmalıdır”.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

Ədəbiyyat
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
İmarət Cəlilqızı
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar





























