"Yarpaqlı göyərtilər yoğun bağırsaq xərçəngi riskini 17 faiz azaldır".
"Daily Mirror" xəbər verir ki, bu barədə britaniyalı cərrah Karan Rajan danışıb.
Onun sözlərinə görə, bağırsaq xərçənginin qarşısını almaq üçün müntəzəm olaraq süd məhsulları, çia toxumları, yarpaqlı göyərtilər və kalsium tərkibli digər qidalar qəbul etmək lazımdır: "Hər kəs bilir ki, kalsium sümükləri qoruyur, eyni zamanda yoğun bağırsaq sağlamlığını qoruyur. Bu mikroelement öd turşuları ilə birləşir və bağırsaq astarının zədələnməsinin qarşısını alan və yoğun bağırsaq keçiriciliyini azaldan bir maddə əmələ gətirir".
Cərrah qeyd edib ki, kalsiumun qoruyucu xüsusiyyətlərinə yaş, cins, genetika, fiziki fəaliyyət və ya siqaret çəkmək təsir etmir. İstədiyiniz effekti əldə etmək üçün gündə 300 milliqram kalsium qəbul etmək kifayətdir. Bu miqdar bir stəkan süddə, 170 qram qatıqda, bir stəkan göyərtidə və ya iki xörək qaşığı çia toxumunda olur:
"Kalsium tabletləri də yoğun bağırsaq xərçənginin qarşısını almağa kömək edir, lakin bu formada riski yalnız doqquz faiz azaldır. Buna görə də qida əlavələri əvəzinə təbii məhsullar seçmək tövsiyə olunur".ölkə.az
Xəbər lenti
Adı çəkilən məhsullar bağırsaq xərçəngi riskini 17 faiz azaldır

Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

Ədəbiyyat
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
İmarət Cəlilqızı
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar





























