Xəbər lenti 
					
 
		Qəhvə içənlərin diqqətinə!
 Yüksək xolesterol damar sağlamlığı üçün ciddi problemdir, lakin kiçik həyat tərzi dəyişiklikləri əhəmiyyətli bir fərq yarada bilər. Bəzən sağlam görünən içkilər bir neçə saat sonra cüzi artıma səbəb olur.
Yüksək xolesterol damar sağlamlığı üçün ciddi problemdir, lakin kiçik həyat tərzi dəyişiklikləri əhəmiyyətli bir fərq yarada bilər. Bəzən sağlam görünən içkilər bir neçə saat sonra cüzi artıma səbəb olur.Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Oleq Varfolomyev qəhvənin belə təsirindən danışıb.
Xolesterol bir neçə alt qrupa bölünə bilər. Ən dağıdıcı formalar arasında aşağı sıxlıqlı lipoproteinlərdir ki, (LDL) arteriya divarlarında toplanır və qan axınına mane olur.
Qəhvədə olan iki antioksidant da daxil olmaqla, bir çox amillər LDL xolesterol səviyyəsini artıra bilər.
"Bəzi tədqiqatlar qəhvə içdikdən sonra bir neçə saat ərzində xolesterinin səviyyəsinin yüksəldiyini müşahidə etdi. Bu təsirlər qəhvənin qan lipid profillərinə təsirini araşdıran 40 nəfərin iştirak etdiyi araşdırmada müşahidə edilib.
Əvvəlcə iştirakçılar oruc tutub və lipid analizi götürülüb. Daha sonra iştirakçılar altı unsiya qara qəhvə və ya süd olmayan qaymaqlı və şəkərli qəhvə içmək üçün qruplara bölünüb. Sonrakı lipid analizi üçün qəhvə içdikdən 30-60 dəqiqə sonra qan götürülüb.
Qan nümunəsi götürülməzdən əvvəl bir saat ərzində istehlak edilən bir fincan qəhvə ümumi xolesterin, HDL xolesterin və triqliseridlərdə klinik olaraq deyil, statistik olaraq əhəmiyyətli artım göstərdi”, - Varfolomyev qeyd edib.
Manevr.az
	
	
	
 	Xəbəri paylaş
	
			
 
   
  
                
                
            
             
            
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



 Axtarış
 Reklam 
				 
 İqtisadiyyat 
       
		 Yazarlar
       İmarət Cəlilqızı
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Cahangir NAMAZOV
		   
-Təranə Dəmir
		   
- Sevil Nuriyeva
		   
 Sorğu 
				 Portalımızı dəyərləndirin.
 Çox oxunanlar 
 
				 
















 
 















