Xəbər lenti 
					
 
		Şokoladın qocalmanı ləngitdiyi aşkar edildi

Alimlər şokoladın qocalmanı ləngitdiyini və orqanizmin vəziyyətini yaxşılaşdırdığını düşünürlər.
Manevr.az xəbər verir ki, yeni araşdırmalara görə, kakao paxlasında olan flavanollar insan orqanizminə geniş spektrli faydalı təsirlərə malikdir.
Bu təbii birləşmələr bütün bədəndə iltihabı əhəmiyyətli dərəcədə azaldır, qan laxtalanmasının qarşısını alır və qan damarlarının fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Flavanolların yaşlanma prosesini yavaşlatmağa kömək edən antiinflamatuar təsiri xüsusi əhəmiyyət kəsb edir.
Aparılan tədqiqat göstərib ki, tərkibində yüksək miqdarda kakao olan təbii şokolad orqanizmi yaşa bağlı dəyişikliklərdən qoruyur.
Həmçinin bildirilib ki, şokoladın müntəzəm istehlakı ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini 27 faiz azalda bilər.teleqraf
Manevr.az
	
	
	
 	Xəbəri paylaş
	
			
 
   
  
                
                
            
             
            
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



 Axtarış
 Reklam 
				 
 İqtisadiyyat 
       
		 Yazarlar
       İmarət Cəlilqızı
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Emil Rasimoğlu
		   
Cahangir NAMAZOV
		   
-Təranə Dəmir
		   
- Sevil Nuriyeva
		   
 Sorğu 
				 Portalımızı dəyərləndirin.
 Çox oxunanlar 
 
				 
















 
 















