Qatığın günün düzgün vaxtında qəbulu bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir və həzmi yaxşılaşdırır.
Manevr.az bu barədə xarici mediaya istinadən məlumat verir.
Araşdırmalara görə, qatığın tərkibindəki probiotiklər, laktobakteriyalar, streptokoklar və bifidobakteriyalar mədədə daha yaxşı sağ qalaraq bağırsağa çatır, əgər məhsul yemək zamanı və ya yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl qəbul edilirsə. Ən uğursuz vaxt isə yeməkdən yarım saat sonradır.
Mütəmadi qatıq istifadəsi artıq çəkidən qoruyur. O, ara yemək, səhər yeməyi, desert və ya yeməkdən əvvəl qəbul edildikdə iştahanı tənzimləyir və çox yeməyin qarşısını alır. Alimlər qeyd edir ki, qatığın yüksək kalsium və zülal tərkibi aclığı azaldır və kalori balansına kömək edir.
Sümüklər üçün qatığın ən faydalı vaxtı hər gün eyni saatda, xüsusilə səhər yeməyində və ya idmandan sonra qəbul edilməsidir.
Ən faydalı seçim təbii, şəkərsiz qatıqdır. Canlı və aktiv bakteriyalarla zəngin olan bu məhsul həzmi yaxşılaşdırır, immuniteti gücləndirir və iltihabi prosesləri azaldır. Aşağı yağlı qatıq arıqlamaq istəyənlər üçün məsləhət görülür. Meyvəli və şirin qatıqda isə şəkərin çoxluğu faydanı azaldır, buna görə təzə meyvə və ya bal əlavə etmək daha düzgündür.
Məlumata görə, 170 qram yağsız qatığın tərkibində 107 kalori, 8,9 qram zülal, 2,6 qram yağ və 311 milliqram kalsium var.(lent.az)
Xəbər lenti
Qatığı bu vaxtlarda yemək daha faydalıdır

Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar