Xəbər lenti
Qanın damarlarda axmasını çətinləşdirən - 5 qida

Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Oleq Varfolomeyevin xəbərdarlığına görə, dərin vena trombozu (DVT) adətən alt ekstremitlərdə əmələ gələn qan laxtası ilə xarakterizə olunur.
“Laxtanın qopması və qan dövranına keçməsi ölümcül olur. Yüksək riskli xəstələr üçün profilaktika müalicədən daha yaxşıdır. Qanın laxtalanma mexanizmlərinə mane ola biləcək bu beş qidadan imtina etmək yaxşıdır. Müəyyən qidalar uzun müddət davam edən iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da bədəni ciddi xəstəliklərə hazırlaya bilər.
Ağ çörək, ağ düyü, işlənmiş və fast food, bişmiş məhsullar, krakerlər, kartof qızartması kimi təmizlənmiş/emal edilmiş qidalar:
- Soda və digər şəkərli içkilər
- Şirniyyat
- Marqarin kimi trans yağlar
Qırmızı və işlənmiş ət ( kolbasa, sosis, vetçina) uzaq dursaz yaxşıdır”, - kardioloq qeyd edib.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar